Recito Bokutgivning.seKvalitetsalternativet för dig som vill ge ut din bok

Vad författare sagt

Här samlar vi några fina saker författare återkopplat till oss om hur det är att ge ut sin bok på vårt förlag — utlagda med de citerade personernas tillstånd och utan någon särskild ordning.

År 2022 gav jag ut boken Händelser på Recito förlag och var helt lyrisk över det enkla tillvägagångssättet och all hjälp jag fick. Suveränt bra. År 2023 skrev jag tillsammans med två kamrater uppifrån norra Sverige manus till den här boken. Vi funderade på vilket förlag som skulle kunna hjälpa oss med utgivningen. Min kännedom om Recito var att man ger ut flest böcker i danskt band. Snyggt förvisso, men vi ville ha trådbundet hårdband och hård pärm. Redigerare Mats och jag fixade under en knapp månad ihop det 400 sidor tjocka manuset som inkluderade runt 160 bilder. Vi lät trycka 400 exemplar i hårdband och omkring den 20 november kunde vi konstatera att Recito levererat en kvalitetsbok. Omdömena från våra intresserade köpare är enbart positiva och den första anblicken av boken har gett många glädjande kommentarer. Efter bara en dryg månad har vi sålt uppemot 300 exemplar. Carsten Peterson

Sören Skogsdal, Lars Hannu, Carsten Peterson, 2023 Ohtanajärvi - En by i Tornedalen (utgiven 2023)

Jag vill passa på tillfället att tacka er för ett gott samarbete där ni lyhört, smidigt och professionellt förvandlat mitt manuskript till en mycket tilltalande bok, som helt motsvarar mina förväntningar.

Gerd Riccius, 2023 Axplock och guldkorn (utgiven 2023)

Extremt nöjd med layouten på min bok och arbetet med inlagan. Ett fint bemötande av David och Mats, som hjälpte mig igenom processen genom att snabbt återkoppla på mina frågor och önskemål. Prisvärt för trycket av upplagan och med möjlighet till fler extratjänster om man är i behov av dessa. En klar rekommendation till fler författare som letar publiceringstjänster!

Joel Lundén, 2023 Samlaren (utgiven 2023)

Det utmärkande för Recito förlag är snabbhet, säkerhet och kreativitet. Du är själv med i processen hela vägen till utgivningen.

Vera E. Orrban, 2023 En av oss (utgiven 2023), Jakten på mannen med rätt knähöjd (utgiven 2021)

Jag beslöt att skriva ner mina memoarer, och gjorde det i form av händelser. Livet består ju av händelser. Det blev några A4 blad för de flesta men en del krävde fler sidor. Sedan grävde jag fram ett trettiotal bilder som jag skannade och därefter funderade jag på tryck och utgivning. Men när jag hittade Recito förlag på nätet behövde jag inte fundera mer. Jag kontaktade David VD, fick ett kostnadsförslag, skickade in mitt manus, erhöll en övergripande information om storlek på boken, pärmsidor och bindning, samt instruktioner om tillvägagångsättet med korrekturläsning. Jag sände in mina bilder och kort därefter kom manuset förvandlat till boksidor i det bestämda formatet, med såväl rad- som sidnumrering. Sedan var det inga problem att med Mats redaktörs hjälp införa rättningar efter korrekturläsningen samt inlägg av bilder på rätta platser i textmassan. Dessutom kom han med ett helt förträffligt förslag till pärmsida som lyfte hela bokprojektet.
Som ni förstår är jag mer än nöjd med Recito förlag och dess verksamhet. Det har varit en enkel och smidig hantering, det har varit lätt att kommunicera med David och Mats och det tryckta resultatet av mitt manus har blivit suveränt bra.
I min vardag brukar jag ofta pusha folk att skriva ner sina livsupplevelser. Om inte andra så kan barn, barnbarn och barnbarnsbarn vara intresserade av vad farsan, farfar, gammelfarfar eller morsan, mormor, gammelmormor varit med om i sina liv. Som sagt, livet består ju av händelser. Vid de här tillfällena berättar jag alltid om de positiva upplevelserna med utgivningen av min bok.

Carsten Petersson, 2023 Händelser (utgiven 2022)

Snart dags för Bokmässan! Hoppas ni når framgångar! Ert koncept för oetablerade författare är värt att vara stolta över! I detta ingår också bra service och positivt bemötande!....Och för läsare, att nås av böcker som annars inte blivit utgivna.

Alf Merlöv, 2022 Bättre kan vi! Eller? (utgiven 2022)

Jag har samarbetat med Recito i 13 år och uppskattar förlagets professionalism och attityd. Varje steg i framställningen av en bok fungerar exemplariskt, detsamma gäller försäljning och distribution. Samarbetet ger mig den trygghet och arbetsro som jag behöver, och det oberoende, den frihet som jag letat efter hos andra förlag men inte hittat förrän jag kom i kontakt med Recito.

Stefan Whilde, 2020 bokserien Homeopatins fantastiska värld!

Snabbhet, trygghet, säkerhet och kreativitet - något som varit utmärkande för Recito under alla de år jag har anlitat förlaget för min bokutgivning. Du bestämmer själv hur boken ska se ut, men får goda råd och tips om du behöver det. Kan det vara bättre?

Lise Devrient, 2020 Elin och Saga (utgiven 2020), Avskedet: Ett år med ett älskat hus (2018), Ett liv med katter (2017), Den glömda ponnyn (2017), Katter (2015), Mörkagården (2014), Vindarnas Hus (2014), Lilla Blå (2011), Gröna vågor (2010)

Recito arbetar snabbt och professionellt. Vid frågor och korrigeringar får du direkt återkoppling. Ingenting sker utan ditt godkännande. De är klart prisvärda i jämförelse med andra förlag. De kommer med bra tips och rekommendationer till marknadsföring av din bok. De erbjuder även sammanhang du kan annonsera för din bok. Jag är mycket nöjd och rekommenderar Recito å det varmaste.

Ulrika Vargtand, 2020 Jag är den, jag är (utgiven 2020)

Jag har haft förmånen att arbeta med Recito i flera omgångar då jag skrev en ny upplaga på min bok Meditera dig ur krisen 2019. Jag uppfattar Recito som lyhörda för författarens önskemål samtidigt som de ger tydliga riktlinjer för vad de kan erbjuda ! De erbjuder just bra samarbete i utgivningsprocessen och proffsigt upplägg .Gillar att jag som författare kan följa hela processen när boken skapas! Sedan har de bra ekonomiskt vilket alltid är ett plus! Har givit ut två böcker tidigare så kan varmt rekommendera Recito.

Anna Lagerman, 2020 Meditera dig ur krisen (utgiven 2018)

När det gäller Recito och deras engagemang med att stötta och hjälpa mig i mitt författarskap, kan jag bara ge positiv feedback. Jag har publicerat två deckarromaner i en pågående serie, och utan Recitos stöd, hade jag inte kunnat komma så långt som jag har gjort. Kan varmt rekommendera Recito.

Laila Lager, 2020 Bruden i svart (utgiven 2020), Barnatro (utgiven 2018)

Jag är väldigt nöjd med Recito, dels över den smidiga hanteringen när boken skulle produceras. Men det avgörande var att boken finns på litenupplaga.se och i andra nätbokhandlar som man kan hänvisa till istället för att försöka sälja själv. Facebook och litenupplaga.se har varit en perfekt kombination för mig.

Eric Lindgren, 2020 Det blev nog inte som tänkt (utgiven 2020)

Hos Recito har man full koll på försäljning och lagerhållning. Produktionsprocessen är enkel och smidig; som bokutgivare känner man sig väl omhändertagen hela vägen. Tryggt att man alltid får snabb återkoppling på sina frågor.

Bosse Freij och Ulf Söderqvist, 2020 111 nyskrivna skånska snapsvisor (utgiven 2019)

Efter fem års skrivande var boken klar, men hade ingen kunskap om hur den skulle ut till försäljning. Hittade Recito och med dem var vägen fram till utgivning enklare än jag trott.

Leo Kiuru, 2020 En annorlunda otrolig hälsoresa (utgiven 2020)

Jag vill rekommendera Recito förlag till alla som drömmer om att släppa en egen bok! För 5 år sen ville jag släppa en egen bok utan någon erfarenhet eller kunskap hur man går till väga. Recito hjälpte mig genom hela processen och nu, 5 år senare säljs min bok Favorit - Studenternas kokbok fortfarande via hemsidan och andra butiker som också börjat ta in den, vilket är fantastiskt. Tack Recito för all hjälp genom åren, utan er hade detta aldrig varit möjligt.

Amanda Helgoson, 2018 Favorit - Studenternas kokbok (utgiven 2013)

Smidigt och användarvänligt med snabb och trevlig service; dessutom med en gedigen kompetens!

Anna Karlsson, 2018 Biblioterapi; litteraturens kraft (utgiven 2018)

Fantastiska medarbetare, med ett enda mål, att min bok skulle bli väl mottagen av läsarna. Stort tack samt med varma rekommendationer till andra författare att anlita Recito förlag.

Sven Lindqvist, 2018 Sven plåtis på höjden i Malmö (utgiven 2017)

Jag kan verkligen rekommendera Recitos lösning som gör det enkelt och smidigt att få sin bok i tryck. Man lotsas genom alla beslut och får snabb hjälp när det behövs. Produkten blev verkligen bra och så skönt att få hjälp med distribution och försäljning!

Patrik Säterö, 2018 Spasticitetsbehandling med Botulinumtoxin (utgiven 2018)

Utmärkt service, från start till mål. Man får stor stöttning under hela utgivningsprocessen.

Carl Oscar Andersson, 2018 Tankar bortom röken (utgiven 2018)

Jag gillar friheten med Recito och förlaget är mycket tillmötesgående! Jag kommer även ge ut min andra bok på Recito då jag är mycket nöjd!

Anna Planting-Gyllenbåga, 2018 Som en vit liten strumpa (utgiven 2013)

Bokförlaget blev inte bara min räddning utan också min glädje. "Det är för svårt att sälja sådana kommentarer du skriver", sa etablissemanget. Då vände jag mig till Recito som hjälpt mig med allt från sättning och omslag till marknadsföring och distribution. Det kostade mig inte en krona! Min risk är att jag behöver sälja överblivna exemplar. Men med mindre upplagor finns i regel goda förutsättningar för det.

Håkan Sunnliden, 2018 Galaterbrevet: En bibelteologisk kommentar (utgiven 2018)

Jag tycker ni sköter er alldeles utomordentligt, snabbt, proffsigt, flexibelt, personligt och med ett gott slutresultat. Bookietråden har fungerat väldigt smidigt. Bra omdömen får man endast om man sköter sig, så enkelt är det.

Stellan Lindqvist, 2018 Promenaden: noveller & essäer (utgiven 2018)

Recito förlag är proffsiga och trevliga att jobba med. De höll sig exakt till det vi kom överens om och var dessutom mycket generösa och tålmodiga när vi, pga av en olycka, inte kunde leverera vår del i tid. Fast pris och snabb leverans!

Karin Ersson Ekstam, 2018 Camino: En spänningsroman med vin och vandring (utgiven 2018)

Är supernöjd med den snabba och proffsiga service och hjälp som jag har fått med att trycka upp och ge ut min bok. Jag kan varmt rekommendera andra att ta hjälp av er.

Marie Tibblin, 2018 Mörkrets Hjärta (utgiven 2018)

Jag hade faktiskt ganska många förlag att välja mellan. Men Recito förlag och då främst VD David Bismark, fick jag mycket bra kontakt med. Allt var upplagt klart och tydligt, jag kunde fråga om allt som jag inte förstod, det är inte så lätt då man ska ge ut en bok första gången. Men inga frågor var dumma. Jag fick och har fortfarande bra inblick i ekonomin och hur många böcker som finns i lager. De har också haft ett stort tålamod med alla ändringar som jag har gjort innan jag blev nöjd. Naturligtvis ger jag ut nästa bok, om det blir en, på samma förlag.

Britta Linnéa Blomqvist, 2018 Atlas, min skyddsängel (utgiven 2018)

Superbra och professionellt bemötande hela vägen! Ett lättnavigerat system (Bookie) där man alltid får snabba svar när man undrar något på vägen från manus till färdig bok! Helnöjd med slutresultatet.

Annica E-M Olsson, 2018 Då går vi! - En annorlunda hundbok (utgiven 2018)

Intresserad?

Genom vårt system Bookie kan du ställa frågor, skicka eller ta emot filer och göra val beträffande din bok.

Gå till Bookie

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Om du har frågor om bokutgivningen får du snabbt svar om du använder Bookie men du kan förstås också ringa eller maila oss.

Årets bokmässa

Vi ses i monter A02:70 på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 26-29 september 2024!