Recito Bokutgivning.seKvalitetsalternativet för dig som vill ge ut din bok

Våra böcker

Det här måste sägas först: vi är fantastiskt stolta över våra böcker. Vi har sedan länge förstått att det är jätteviktigt att böcker som kommer ut i liten upplaga är av god kvalitet och därför har vi utvecklat en oerhört snygg "standardbok"!

Hårdbandsbok

Det har tagit oss ungefär fem år att utveckla vår "standardbok" men vi har lyckats att hitta rätt: grundutförandet på våra böcker är en mycket högkvalitativ bok som är värd sina pengar, ligger bra i handen, är stryktålig och inte minst är vacker. Vi kan ge ut din bok i vilken konfiguration som helst och om du vill välja papper, tryckmetod och så vidare så går det utmärkt, men om du lämnar allt det där åt oss så ser vi till så att slutprodukten är av mycket hög kvalitet och ser imponerande snygg ut.

De flesta böcker vi ger ut har gråskala i inlagan men omslaget är alltid i färg. Som du ser på den här bilden blir färgtrycket på omslaget i hög upplösning mycket snyggt och med en ytbehandling blir omslaget mycket stryktåligt. Vi använder alltid (sålänge boken har minst omkring 50 sidor i inlagan) en högkvalitativ limbindning som inte bara ser snygg ut utan är mycket bra gjord — vi får aldrig tillbaka några exemplar som gått sönder i bindningen!

Hårdbandsbok och mjukbandsbok

Ett snyggt, hårt omslag är mycket dyrt i en liten upplaga (vår normalupplaga är endast 100 exemplar!) och därför har vi under de senaste åren utvecklat vårt eget alternativ. Vi använder ett styvt, högkvalitativt papper i omslaget och viker in flikar både på bokens fram- och baksida. Detta ger stadga i omslaget och eftersom papperet generellt är av mycket hög kvalitet i våra böcker ger detta ett verkligt gott intryck. Som du ser på bilden här intill går omslagstrycket även ut på flikarna, där man till exempel kan trycka författarpresentation eller något annat. Vad man inte ser så bra på den här bilden är att bokens omslag faktiskt har tryck från framfliken, över bokens framsida, rygg och baksida och slutligen ut på bakfliken. Detta gör att våra grafiker kan hjälpa dig med jättesnygga omslagseffekter där boken inte bara har tryck på alla sidor utan allt detta tryck hänger ihop.

Mjukbandsbok

Vår strävan att ge ut böcker i små upplagor och god kvalitet — till ett bra pris — leder nu till ännu en förbättring. Vi har tidigare infört flikar och lack för omslagen och vi använder sedan länge en högkvalitativ och stark limbindning. Nu är det dags för ännu ett framsteg för våra böcker – seglaminering av omslaget. Seglamineringen är väldigt stark och stryktålig, den står sig bra mot väta och ger på samma gång ett exklusivare intryck. Ytskiktet screentrycks på omslaget och får en matt yta när det härdat. Detta innebär att böckerna fortfarande ser bra ut efter långvarig användning och den genomgående kvaliteten lyser igenom ännu starkare i omslaget. Tillsammans med högkvalitativt digitaltryck i färg eller gråskala, ett fint och kraftigt papper, slitstark limbindning och omslag med flikar har vi en produkt av väldigt hög kvalitet som står sig länge.

Intresserad?

Genom vårt system Bookie kan du ställa frågor, skicka eller ta emot filer och göra val beträffande din bok.

Gå till Bookie

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Om du har frågor om bokutgivningen får du snabbt svar om du använder Bookie men du kan förstås också ringa eller maila oss.

Årets bokmässa

Vi ses i monter A02:70 på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 26-29 september 2024!